Veelzijdigheid komt Peter zeer goed van pas. Ooit begonnen als glaszetter specialiseerde hij zich in het uitvoeren van maatwerk bij raamrestauratie van kerken en monumentale panden. Daar kwam veel timmer- en schilderwerk aan te pas en ... na renovatie moet het weer jaren mee.

Peter: “Als specialist voer ik veel opdrachten uit die met kozijnen en glas te maken hebben in een regio die loopt van Den Haag tot en met Rotterdam. Vooral in deze tijd van besparen op onderhoud- en energiekosten worden ook de ‘jaren dertig’ huizen energievriendelijker gemaakt. Dat begint met het vervangen of aanpassen van de kozijnen en ramen al of niet uitzetbaar. Plaatsing isolatieglas vraagt om andere sponningen en ook om een zorgvuldige uitvoering. Vanwege de dikte van het glas moeten sponningen dieper gemaakt worden en goed en waterdicht worden afgewerkt. Immers het moet weer jaren mee. Belangrijk daarbij is dat oude kit wordt verwijderd en nieuw wordt aangebracht en dat het schilderwerk in een goede staat komt. Waar nodig worden de kozijnen compleet vervangen en voorzien van nieuw isolatieglas. Ik leg de klant ook altijd uit dat ze lang plezier kunnen hebben van de nieuwe kozijnen en ramen, mits het goed onderhouden wordt, dat is voorwaarde.

En garantie? Op glas is dat al vijf jaar en voor het andere werk volgens mijn algemene voorwaarden van Keurmerk Kwaliteitsvakman.”

Peter haast zich om te zeggen dat hij niet alleen met kozijnen, ramen en glas doet (ook glas-in-lood!). Als specialist is hij een allrounder te noemen. Hij renoveert badkamers, keukens en zolders en plaatst dakramen, om maar een voorbeeld te noemen. Uiteraard voert hij ook andere werkzaamheden uit.

“Als het te omvangrijk wordt,” vervolgt Peter, “… roep ik de hulp in van collega specialisten. Een groot dakraam kun je onmogelijk in je eentje plaatsen. Extra vakkundige handen zijn welkom ook bij andere opdrachten; goed om met elkaar te werken aan een opdracht waar de klant in volle tevredenheid gebruik van kan maken. Klanten willen de zekerheid hebben dat het werk zorgvuldig wordt uitgevoerd. Maar alvorens aan de slag te gaan, maak ik eerst een goed onderbouwde offerte. Ik hecht aan zorgvuldigheid en tevredenheid…!”